Maine Coon som familiemedlem

Maine Coon som familiemedlem

Maine Coon er en fantastisk familiekatt og den største tamkatten som vi har i dag. Den er en livlig, kjærlig katt som setter sin familie høyt. De har ett majestetisk uttrykk og en holdning som jeg synes er utrolig flott. Når jeg ser mine katter kommer mot meg med den silkemyke pelsen, store potene, ørene som står opp, og sine spesielle kvitre lyder, ja da er det ikke mye som kan slå dem.

De mjauer ikke som andre katter men har sitt helt spesielle sett å “prate” og det er det mange av disse kattene som gjør til gangs! De sier ifra om det er tomt i matskålen, om de leker, om de skal sove… De har ulike nyanser for hva de vil fortelle meg.

Maine Coon er også omtalt som den snille kjempen og det er ett godt navn på rasen. Men så klart, som alle andre katter, så har de også sin egen mening om hvordan ting skal være. De vil også forsvare seg om de er trengt opp i ett hjørne og er redde. Men de tåler mye og rømmer heller unna enn å angripe!

Det er flere ulike sagn som forteller hvordan Maine Coon kattene ble til rasen Maine Coon. Den mest kjente er hvordan en vaskebjørn parret seg med villkatt fra staten Main i USA. Dette er en umulighet men ett festlig sagn som henspeiler til navnet Maine og størrelsen som disse kattene er kjent for.

Man mener i dag at rasen oppsto fra korthårede huskatter og langhårede katter som kom over Atlanteren.

I Europa ble første Maine Coon ble vist frem i Tyskland 1978, og kom til Sverige 1986 og deretter til Norge, men rasen var populær allerede på 1800 tallet i USA.

 

Hjemme hos meg så får noen av kattene være ute når vi er i nærheten. De er flotte jegere som har tømt småbruket for mus.

Når man kjøper seg en Maine Coon så er det viktig å tenke på at disse kattene vil være en del av din familie i mange, mange år. De er sosiale dyr og de vil gjerne ha en annen katt eller hund som selskap. Maine Coon er en intelligent rase og man lurer gjerne ikke denne katten med samme sak mange ganger før den har gjennomskuet deg.

De er sammenliknet med en hund i oppførsel og man kan lære de til å apportere. Vann er noe mange Maine Coon leker med og det kan fort bli vått rundt vannskåler. De liker ikke stengte dører og misstrives med å være innestengt. Denne katterasen er ikke utvokst før de er nærmere 5 år og de trenger god, næringsrik kost for å vokse.

De er ikke en typisk “knekatt”, men noen individer er glad i å ligge på fanget. Like ofte vil de gjerne ligge ved siden av deg eller ved beina. De følger deg gjerne rundt og undersøker alle poser, esker eller som her hjemme, Pc vesker.